perjantai 18. maaliskuuta 2016

Leimausmatto by MoYou London


Jo kun ensimmäinen "decalmatto" tuli markkinoille harkitsin sen ostamista. Hankintaa kuitenkin hillitsi silloisen tuotteen korkea hinta (ainakin muistelen sen maksaneen reilusti yli 20 €). Nythän mattoja saa noin 15 € hintaan. En kuitenkaan missään vaiheessa saanut aikaiseksi mattoa tilata, kunnes MoYou London ilmoitti lanseeraavansa oman maton. Pidin tuotteen ulkonäöstäkin eniten, verrattuna muihin (tietämiini) mattoihin. Plus tuotteen tullessa tajusin siihen kuuluvan todella kätevän säilytystuubin! :)
Tuote (näköjään tällä hetkellä loppuunmyyty) maksaa heidän verkkokaupassaan (josta tuotteen tilasin) 9 £, eli noin 12 €. Nappasin samalla yhden leimauslaatan ja isomman "löllö"leimasimen ostoskoriin. Matossa tosiaan on tuollaisia "kynnen kuvia" sekä kirkkaita että mustia sekä keskellä ihan vapaata tilaa. Itse olin yllättynyt miten paksu matto on, jotenkin kuvittelin sen olevan ns. paperinohutta, mutta sehän onkin ainakin pari-kolme milliä paksu :)

Sitten. Itse asiaan. Testailin mattoa vähän kaikilla leimasimilla sekä (leimaus)lakoilla. Tosiaan tuon päällimäisenä olevan pelkän tyynyn tilasin maton kanssa. (eBaysta on tulossa siihen se "kotelo")
Tykkään matosta, ja koen sen olleen hyvä ostos. Lakkaan aina keittiön pöydän äärellä, ja on täten ainakin hyvänä suojana. Myöskään leimausta varten (jota teen lähes joka lakkauksella) ei tarvitse muita papereita, tai kuten minulla oli tässä käytössä, seinälaattaa. :D Lakat myös lähtevät matolta kätevästi vaikkapa teipillä, tai kynsilakan poistoaineella (itse käytän lähes puhdasta asetoonia - saatan laimentaa Extran kynsilakan poistoaineella). Eikä matosta lähtenyt väriä puhdistaessa, vaikka hieman yritin...
Tuossa yllä kuvassa testailujani. Testailin eri leimasimia ja kuvan alareunassa on kirkkaan lakan päälle tehtyjä leimailuja.  Kovemmalla leimasintyynyllä sain kuvat jäämään mattoon ilman kirkasta lakkaa alla, mutta tuolla MoYou Londonin kummallakaan (uusi ja suorakaide) ei leimat tarttuneet. Tätä "ongelmaa" olen kyllä kuullut myös muista matoista.

Sinällään hieman pettynyt olen, ettei "löllö"leimasimella leimattuna kuviot tarttuneet mattoon ilman kirkasta lakkaa. Mutta toisaalta kun mietin, missä tilanteessa tarvitsen tällaista toimintoa..? Jos teen decaleita, siellä alla pitää olla kirkas lakka, jos testaan lakan toimivuutta leimauksessa, voin sen tehdä toisella leimasimella, koska eihän tällöin kuvan tarvitse "täydellinen" olla. Jos testaan leimauslakan toimivuutta toisen lakan päällä, tällöin alla on se toinen lakka, ja leima tarttuu.

Tässä alla vielä pari decal-kokeilua. Valitettavasti en osaa sanoa kummassa on leimauslakka essencen musta ja kummassa Essien Licorice (veikkaan, että tämä oikealla). Mutta näyttäisi onnistuvan oikein kivasti. Loppuvuodestahan tein muutamia laattatilauksia, puhtaasti decalit mielessä, joten nyt niitä sitten varmaan pitäisi alkaa tehtailemaan oikein uralla. :) Ei taida ainakaan välineistä kiinni olla..
Kaiken kaikkiaan voisin sanoa olevani kuitenkin tyytyväinen ostokseeni. Saa nähdä keksinkö muita negatiivisia, tai positiivisia juttuja käytön myötä. Väittäisin kuitenkin "9 £ well spend" :)

Testasin vielä toisena päivänä eBaysta tilaamaani kirkasta leimasinta, ja sekin on sen verran kova, että sain leimat jäämään mattoon ilman kirkasta lakkaa. Mutta tosiaan, en tiedä mihin sellaista ominaisuutta tarvitsisin - ehkä jos testailen leimaako jokin lakka yleensäkään..? Mutta, testit jatkukoot. :)

Pahoitteluni himppuisen pitkästä postauksesta, mutta mitä itse ajattelet - joko sinulla jokin matto löytyy, vai olisiko tarvetta/et koe kaipaavasi?

4 kommenttia:

 1. Hyvän ostoksen olet tehnyt! Itselläni on Messy Mansionin matto odottamassa testausta, mutta koen sen ehkä vähän turhaksi itselleni. Leimaan todella harvoin ja pöydän suojana on jo valmiiksi maailman suloisimmat Pariisi-aiheiset tabletit jotka isoäitini toi tuliaisena :D Eihän niitä nyt voi noin vain korvata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nimenomaan niitä korvaamattomia tabletteja pitää suojata ;) Itsekin tosiaan ehtinyt jo hieman tärvellä pöydän pintaa asetonilla, joten ihan suojana tuollainen matto on kätevä.

   Poista
 2. En ole itse vielä aikaiseksi päättää minkä maton hankkisin, mutta ostoslistalla sellainen kyllä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ilman tuollaista pystyy elämään, mutta sanotaan tuohon about kympin hintaan ihan jees ostos. :) En tiiä miten ne maalit tohon pintaan ottaa, kun siekin oot niistä onestrokeista innostunut, niin voi niitä testata tohon..?

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit kommentin...Kiitos! :)